لوازم تسمه کشی، یعنی دستگاه تسمه کش تجهیزاتی هستند که به منظور بستهبندی کالا استفاده میشوند. در محیطهای صنعتی و نیمهصنعتی، کار بستهبندی و تسمهکشی جزو کارهایی است که باید با سرعت زیاد انجام شود. در غیراینصورت کالاها در مدت زمان کوتاهی، روی هم انباشته میشوند و تحویل کالا، مختل میگردد. برای جلوگیری از این مشکل، انواع تسمه کش و دستگاههای مخصوص بستهبندی تولید شدهاند. در این مطلب قصد داریم با لوازم مربوط به تسمه کشی بیشتر آشنا شویم و کاربردهای هر یک را بررسی کنیم.
دستهبندی انواع لوازم تسمه کشی
لوازم و دستگاههای تسمه کشی انواع مختلفی دارند. برخی از آنها دستی هستند و ساختاری کاملا ساده دارند. در مقابل، برخی دیگر، کاملا اتوماتیک هستند به طوری که نیاز به اپراتور نیز ندارند. متداولترین دستهبندی لوازم مربوط به تسمه کشی شامل موارد زیر میشود:
تسمه کش دستی
تسمه کش دستی برای صنایعی که حجم بار کمی دارند، بسیار کاربردی است. درون تسمه کشهای دستی، یک تسمه پلاستیکی قرار میگیرد و کار تسمه کشی کاملا توسط نیروی انسانی انجام میشود.
تسمه کش شارژی
تسمه کشهای شارژی با نیروی باتری کار میکنند. این دستگاه، کمپرسور و شیلنگ هوا ندارد. همچنین سیم برق نیز در آن دیده نمیشود. به همین دلیل اپراتور هنگام استفاده از آن، آزادی عمل کافی را دارد و میتواند در هر جهتی، کار تسمه کشی را انجام دهد.
تسمه کش بادی
تسمه کش بادی که به آن تسمه کش پنوماتیک نیز میگویند، با استفاده از هوای فشرده کمپرسور باد، کار میکند. کار با این نوع تسمه کش بسیار آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد. نیروی محرکه این دستگاه، سروصدای زیادی تولید میکند. به همین دلیل برای محیطهای صنعتی، انتخاب مناسبتری است.
جهت مشاوره رایگان درباره انتخاب دستگاه تسمه کش میتوانید با ما تماس بگیرید.
تسمه کش برقی
یکی دیگر از لوازم تسمه کشی، دستگاه تسمه کش برقی است. این دستگاه با استفاده از سیم برق مستقیما به برق وصل میشود. سرعت تسمه کشی این دستگاه نسبت به نمونههای قبلی بیشتر است. بنابراین برای صنایعی که حجم بار زیادی دارند، انتخاب مناسبی است. این نوع از دستگاه تسمه کش به دو دسته نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم میشود.
جهت اطلاعات بیشتر و راهنمایی مطالعه مقاله خرید هوشمندانه دستگاه تسمه کش را به شما پیشنهاد میکنیم
تسمه کش نیمه اتوماتیک
تسمه کشهای نیمه اتوماتیک برای شروع کار و فرمانهای اولیه به اپراتور نیاز دارند. اپراتور، میزان کشش تسمه را تنظیم میکند و دکمههای مربوطه را کنترل میکند. پس از راهاندازی دستگاه، در مدت زمان کمی، کار تسمه کشی بستهها انجام میشود. سرعت تسمه کشی این دستگاه بالا است.
تسمه کش تمام اتوماتیک
تسمه کشهای تمام اتوماتیک بدون نیاز به اپراتور کار تسمه کشی و بستهبندی را انجام میدهند. وقتی کالا روی نوار نقاله قرار میگیرد، سنسورهای دستگاه آن را تشخیص میدهند و کار بستهبندی و تسمه کشی را انجام میدهند. این نوع تسمه کش برای صنایعی که حجم بار زیادی دارند یا سرعت عمل بالایی برای بستهبندی احتیاج دارند، بسیار کاربردی است.
ابزارهای جانبی
ابزارهای جانبی دستگاه تسمه کش، ابزارهایی هستند که میتوانند فرآیند تسمه کشی را تکمیل کنند. این ابزارها شامل تسمه، انبر تسمه، کاتر، اتصالدهنده حرارتی تسمه و چرخ رول بازکن میشود که در ادامه هر یک را به طور مختصر معرفی میکنیم:
تسمه
تسمه اصلیترین ابزار دستگاه تسمه کش، محسوب میشود. تسمهها معمولا از جنس پلاستیک هستند و در دو نوع پلیاتیلن و پلیپروپیلن تولید میشوند. اما علاوهبر تسمههای پلاستیکی، تسمههای فلزی، فولادی و گالوانیزه نیز تولید میشوند. تسمهها با توجه به نوع تسمه کشی، ضخامتهای مختلفی دارند.
انبرتسمه
در تسمه کشهای دستی برای نگهداشتن تسمه نیاز به انبرتسمه است. انبرتسمه جزو لوازم تسمه کشی است که قبل از پرسشدن تسمه، بیشترین کارایی را دارد.
کاتر
این ابزار بیشتر در تسمه کش دستی استفاده میشود. سایر دستگاههای تسمه کش، خودشان تسمه را قطع میکنند.
چرخ رول بازکن
این ابزار برای باز کردن تسمه استفاده میشود. تسمه کشهای بادی، شارژی، برقی به این نوع ابزار نیاز دارند. اما تسمه کشهای اتوماتیک دارای چرخ رول بازکن هستند و این کار را به صورت خودکار انجام میدهند.
اتصالدهنده حرارتی تسمه
برای اتصال دو سطح تسمه از این ابزار استفاده میشود. دستگاههای اتوماتیک و نیمهاتوماتیک نیازی به این ابزار ندارند. اما تسمه کشهای دستی قطعا اتصالدهنده حرارتی نیاز خواهند داشت.
کاربردهای مختلف لوازم تسمه کشی
اصلیترین کاربرد دستگاههای تسمه کش، بستهبندی ایمن هر کالا است. کالاهای تولیدی هر صنعت، ابعاد و اشکال گوناگونی دارند. بنابراین بستهبندی دقیق و ایمن هر کالا یکی از دغدغههای مهم صنایع است. با استفاده از تسمه کشی، یک بسته کاملا مستحکم میشود و برای حملونقل آماده میگردد. همچنین آسیبپذیری آن نیز به حداقل میرسد.
کاربرد مهم دیگر، سرعت بالای بستهبندی و تسمه کشی با دستگاههای تسمه کش است. در صنایعی که حجم زیادی از کالا به طور روزانه تولید میشود، بستهبندی سریع، بسیار حائز اهمیت است. این نوع دستگاهها میتوانند در مدت زمان کم، تعداد زیادی کالا را بستهبندی کنند.
با توجه به این موارد، دستگاههای تسمه کش در صنایع بسیار زیادی مانند: قطعهسازی، لوازمخانگی، صنایع فلزی، نساجی، مصالح ساختمانی و... استفاده میشوند.
مزایا و معایب هر نوع لوازم تسمه کشی
مهمترین مزایای دستگاههای تسمه کش دستی، شارژی و بادی، هزینه پایین، استفاده آسان، نگهداری و سرویس آسان است. اما تمامی آنها نیاز به یک اپراتور تمام وقت دارند. در مقابل این دستگاهها، دستگاههای نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تسمه کش قرار دارند که سرعت و کارایی بالایی دارند.
همچنین ضایعات کمتری تولید میکنند. عیب اصلی لوازم تسمه کشی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک این است که در صورت بروز مشکل، نیاز به تعمیرات تخصصی دارند و هزینه نگهداری آنها بالاتر از مدلهای ساده است.
نکات مهم در انتخاب و استفاده از لوازم تسمه کشی
برای انتخاب انواع لوازم و دستگاههای تسمه کشی باید به برخی نکات توجه کرد. نکات قابل توجه هنگام انتخاب این دستگاه در ادامه آورده شده است:
• نوع کالا و مشخصات آن را قبل از خرید مشخص کنید تا انتخاب ابزار تسمه کشی، آسانتر شود.
• دستگاه تسمه کش را متناسب با نیاز هر صنعت خریداری کنید. رعایت این نکته در خروجی نهایی کار، تاثیر بسزایی خواهد داشت.
• قابلیتها و امکانات دستگاه تسمه کش را به دقت بررسی کنید و دستگاهی را انتخاب کنید که ویژگیهای آن متناسب با کالای شما باشد.
• میزان مصرف انرژی دستگاههای تسمه کش را بررسی کنید. از آنجا که این نوع دستگاهها باید دائم در حال کار باشند، میزان مصرف برق آنها بسیار مهم خواهد بود. بنابراین بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که مصرف برق کمتری داشته باشد.
• دستگاههای تسمه کش تمام اتوماتیک، گرانقیمت هستند و برای صنایع کوچک، توجیه اقتصادی ندارند. بنابراین بهتر است برای صرفهجویی در هزینهها از خرید این نوع دستگاه برای صنایع کوچک خودداری کنید.
• اگر محصولات شما ابعاد مختلفی دارند، بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که قابلیت بستهبندی و تسمه کشی بستههای با ابعاد مختلف را داشته باشد و نیازی به خرید دستگاه دیگر نباشد.
• تنظیم کشش تسمه، مورد مهمی در دستگاههای تسمه کش است. بهتر است قبل از خرید، بررسی کنید که این مورد به صورت خودکار انجام میشود یا باید توسط اپراتور به صورت دستی تنظیم گردد.
• نحوه راهاندازی لوازم تسمه کشی را بررسی کنید. بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که راهاندازی آن آسان باشد.
جمعبندی
در این مطلب با انواع لوازم دستگاه تسمه کش آشنا شدیم. دستگاه تسمه کش میتواند کار بستهبندی کالا را در بالاترین کیفیت انجام دهد و بسته را در سریعترین زمان ممکن آماده تحویل کند. با خرید این دستگاه به ویژه مدلهای پیشرفته آن دیگر نیازی به استفاده از نیروی انسانی نخواهید داشت. بنابراین در هزینهها صرفهجویی خواهد شد و بستهبندی کالا نیز به صورت کاملا مکانیزه انجام میشود.
نیوپک با ارائه مشاوره رایگان در خرید انواع دستگاه های تسمه کشی، لوازم جانبی و تعمیرات انواع دستگاه ها در خدمت شما عزیزان می باشد.